27 oct 2017

BermDRIPs voor Valkenswaard

BermDRIPs verwijzen naar de A2 

Om het centrum van Valkenswaard te ontlasten van het doorgaande vrachtverkeer hebben wij BermDRIPs geplaatst die de voorkeursroute aangeven via de A2. De BermDRIPs zijn geplaatst aan de zuidkant van Valkenswaard op de Zuidelijke Randweg, Luikerweg en de Leenderweg. Het project is in de zomer aanbesteed en moest binnen 10 weken operationeel zijn. Wij hebben het volledige project in 8 weken operationeel opgeleverd. 
De voorkeursroute word wisselend in het Pools en in het Nederlands weergegeven.
De BermDRIPs worden voor de doorverwijzing van het vrachtverkeer ingezet totdat de Westparallel route is aangelegd. Daarna worden de BermDRIPs ook voor andere doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld voor route informatie bij evenementen of parkeerverwijzing.

Beheer BermDRIPs

Voor het beheer van de BermDRIPs wordt gebruikhemaakt van ons online verkeersmanagement systeem VMS Control. Via de PC, Tablet of Smartphone kunnen de BermDRIPs eenvoudig en veilig worden beheerd. Ook is rekening gehouden met Smart Mobility toepassingen zoals reistijdinformatie, filedetectie en koppelingen met de verkeerscentrales van Rijkswaterstaat. Omdat de BermDRIPs nog moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet hebben wij tijdelijk de BermDRIPs aangesloten via noodstroomaggregaten.